joi, 4 octombrie 2012

Centru pentru tineret "Sfântul Ierarh Andrei Şaguna", la Nou Roman

In localitatea Nou Român, judeţul Sibiu, a fost inaugurat Centrul Cultural – Educaţional pentru Copii şi Tineret Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei. Acest centru a fost amenajat de Parohia Nou Român în clădirea fostei şcoli generale din localitate, cedată de Primăria comunei Arpaşu de Jos, la cererea preotului paroh, părintele Liviu Florin Ivănuşcă şi cu sprijinul primăriei amintite şi a Şcolii Gimnaziale “Vasile Cucu” din Arpaşu de Jos. Aici se vor desfăşura activităţile catehetice şi extraşcolare ale Parohiei Nou Român, organizate până acum chiar în biserica din sat sau în biroul parohial.
“În acest Centru se vor desfăşura de acum cursurile catehetice din cadrul proiectului “Hristos împărtăşit copiilor”, activităţile din cadrul proiectului “Alege Şcoala”, se vor preda cursurile de pictură din cadrul Cercului de pictură “Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, coordonat de doamna preoteasă Maria Codrea, se vor face repetiţiile corului de copii din sat şi se vor oferi gratuit meditaţii la materii precum limba şi literatura română, limba engleză, matematică, precum şi alte activităţi recreative”, ne-a explicat pr. Ivănuşcă.


Binecuvântarea centrului a avut loc duminică, 30 septembrie 2012, când un sobor de preoţi din Protopopiatul Avrig, condus de pr. protopop Vasile Gafton, a oficiat slujba Sfântului Maslu la biserica din Nou Român. După oficierea slujbei religioase, s-a mers cu prapori şi icoane spre noul centru pentru copii şi tineret. Rugăciunea de binecuvântare a lucrărilor a fost rostită de pr. protopop Vasile Gafton, cu această ocazie fiind sfinţită şi o nouă troiţă din parohie, ridicată prin jertfa preotului paroh de la Nou Român, împreună cu familia.